Pikantne szpinakowe cannelloni

22 Wrz

Cannelloni – włoski makaron wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm. Najczęściej nadziewany jest mięsem mielonym- ja przyrządzam ze szpinakiem, polewam sosem pomidorowym i zapiekam z serem. Sprawdźcie przepis!

Bazylia

19 Wrz

Bazylia – obecnie najpopularniejszy dodatek do potraw w Polsce. Jest gatunkiem jednorocznym. Występuje w ponad 40 odmianach, niektórzy mówią nawet o 60. Ma bardzo aromatyczny zapach. Niezastąpione i najpowszechniejsze zioło kuchni śródziemnomorskiej, szczególnie słonecznej Italii.

Modelki 80+

18 Wrz

Po modelkach „zero”, przyszła era na modelki „plus size”. Teraz na wybiegi wchodzą panie po osiemdziesiątce, których twarze pojawiły się na okładach wiele lat temu. Czy Polacy są w stanie zaakceptować taki kanon piękna?

Medyczna pornografia

13 Wrz

Plastynaty szokują, przerażają, ale też wzbudzają zachwyt. Jedni uznają je za medyczne porno, inni po prostu za świetnie spreparowane ludzkie zwłoki. Niektórzy twierdzą, że Hagens robi to w służbie nauce, inni, że jego celem jest tylko zdobycie popularności.