Puchate placuszki z kokosem

9 Cze

Sprawdźcie, jak w prosty sposób przygotować porcję słodkości, których nie sposób sobie odmówić! 

Składniki (10 małych placuszków):
– 2 jajka,
– 2 białka jaj,
– 60 g mąki kokosowej (dostępna w supermarketach),
– 175 ml wody (lub niskotłuszczowe mleko, mleko migdałowe etc.),
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
– cukier brązowy (słodzik).

Przygotowanie:
Umieść wszystkie składniki w misce, mieszaj aż ciasto będzie gładkie. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni (uważaj, aby jej nie przypalić). Na patelni uformuj małe placuszki. Smaż na każdej ze stron na złocisty kolor.

Fakty (1 porcja = 1 naleśnik):
– 32 kalorie,
– 2,5 g białka,
– 0,2 węglowodanów (całość to cukry),
– 1,9 tłuszczu,
– 3,6g błonnika.

Można spróbować je zjeść także z dodatkiem wszelkiego rodzaju marmolad. Pamiętajcie jednak, że dodatkowy składnik zmieni powyższe fakty żywieniowe.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.