Kulinarny warsztat po włosku

18 Maj

Fundacja Ad Fontes zaprasza wszystkich pasjonatów kuchni włoskiej na kulinarny warsztat, który odbędzie się 25 maja w godzinach 18.00-21.00. Spotkanie odbędzie się w sopockiej restauracji White Marlin.

Każdy uczestnik będzie miał do dyspozycji trzy stanowiska, na których przygotuje trzy różne potrawy kuchni włoskiej pod czujnym okien kucharzy. Menu zapowiada się bardzo smakowicie, na pierwszy ogień bruschetta, danie główne to Linguie Aglio Olio, a na deser panna cotta z sosem malinowym.

W trakcie spotkania będzie się można nauczyć, jak poprawnie ugotować makaron tak, aby smakował jak przyrządzony przez rodowitego mieszkańca Rzymu. Również będzie się można nauczyć w jaki sposób dobierać oleje do potraw, aby nadać im intrygujący smak. Panna cotta i lód? Wbrew pozorom mają one ze sobą wiele wspólnego. Szczegóły? Ciekawscy znajdą na to odpowiedź podczas spotkania.

Po przyrządzeniu potraw wszyscy uczestnicy zasiądą wspólnie do stołu i przy lampce wina skosztują swoich dań.

cook_0
Zgłoszenia należy wysyłać drogą mailową na adres fundacja@fontes.com.pl. Koszt udziału w spotkaniu to 150zł.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.