16 marca w Gdyni po raz drugi spotkają się piwowarzy z całego kraju

5 Mar

Pomorskie Spotkania Piwowarów (PSP) to unikalne w skali kraju wydarzenie, organizowane w formie konferencji połączonej z wymianą trendów, doświadczeń i dobrych praktyk, przyciąga osoby zainteresowane promowaniem i rozwojem marek browarniczych.

Celem PSP jest integracja środowiska piwowarskiego poprzez omówienie kondycji branży, sposobów jej promowania i wypracowania strategii rozwoju marki browarniczej.
Zaproszeni goście opowiedzą o sukcesach i bolączkach branży piwowarskiej w Polsce.

Organizatorzy zapowiadają bardzo różnorodną tematykę wystąpień; od zagadnień naukowo-technologicznych procesu warzenia piwa po tematykę z zakresu prawa i sposobów finansowania piwnego biznesu.

Wśród zaproszonych ekspertów znajdą się m.in. laureat ubiegłorocznego konkursu Czerwonej Róży oraz Gdyńskiego Biznesplanu – Mariusz Jakubowski (BetterIndustry), który opowie o kombuchy i jej zastosowaniu w browarnictwie, Henry Shelonzek(BioWar) – jeden z założycieli „Mad Driver”, pierwszej polskiej firmy specjalizującej się w produkcji bezalkoholowych piw rzemieślniczych oraz twórca pierwszych polskich płynnych drożdży – Filip Paprocki(Fermentum Mobile).

Do kogo skierowane są PSP?
PSP są wydarzeniem skierowanym do osób zainteresowanych rozwojem branży piwowarskiej,
a w szczególności do:
• piwowarów rzemieślniczych;
• piwowarów regionalnych;
• piwowarów restauracyjnych;
• piwowarów domowych
• pasjonatów piwowarstwa.

Dlaczego warto się zapisać?
Pomorskie Spotkania Piwowarów stworzone są dla ekspertów, praktyków i osób poszukujących wysokiej jakości wyrobów. Jest to okazja do nawiązania dialogu i zdobycia przydatnych kontaktów.

Przede wszystkim jednak, PSP to świetna atmosfera sprzyjająca wymianie nabytych doświadczeń oraz przekazaniu najnowszych trendów i pomysłów na działania.

Program
Pomorskie Spotkania Piwowarów 2019
Gdynia, 16.03.2019

9:00–9:15 Rejestracja uczestników
9:15–9:30 Rozpoczęcie, przywitanie uczestników, gości i prelegentów
9:30–10:10 Bakteryjne i drożdżowe szczepy piwne wykorzystywane w produkcji piw niskoalkoholowych  Henry Shelonzek – Maddriver
10:10–10:50 Metody produkcji piw niskoalkoholowych – przegląd dostępnych technologii
Filip Paprocki – Fermentum Mobile
10:50–11:30 Crowdfunding jako forma pozyskiwania dodatkowego kapitału do rozwoju browaru
Tomasz Brzostowski – Browar Brodacz

11:30–11:50 Przerwa kawowa

11:50–12:30 Kombucha – aspekty naukowe i praktyczne. Szansa dla browarów?  Mariusz Jakubowski – Better Industry
12:35–13:05 Zastosowanie drewnianych beczek w piwowarstwie – Bartosz Nowak – Małe Piwko
13:05–13:45 Znakowanie piwa na etykiecie – jak prezentować informacje obowiązkowe, nieobowiązkowe oraz respektować prawa własności intelektualnej – Dawid Siedlecki – Browar Paragraf

13:50–14:05 Przerwa kawowa
14:05–14:35 Biofilm – zagrożenie dla browarów kraftowych i restauracyjnych – Maciej Szczepanik – Kersia
14:35–14:50 Oznaczanie zawartości Pediococcus ssp. i Lactobacillus ssp. w piwie i wpływ bakterii na smak piwa – Klaudia Pinkasiewicz – BioLab | PPNT Gdynia
14:50–15:05 Analizy chemiczne piwa – Anna Wobalis – BioLab| PPNT Gdynia
15:05–15:30 Podsumowanie spotkania. Panel dyskusyjny

Rejestracja:
Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zapisać się poprzez formularz rejestracyjny.
Koszt udziału to 20 zł.

                                          >>DOŁĄCZ DO WYDARZENIA NA FACEBOOKU<<

Źródło: Informacja prasowa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.