Gastronomia bez marnotrawstwa żywności

21 Maj

Agencja Rozwoju Pomorza zaprasza na bezpłatne spotkanie z cyklu „Circle to Innovate” na temat jednego z ważniejszych problemów dotykających gastronomię – zarządzania i marnotrawstwa żywności. W wydarzeniu weźmie udział ekspert z dziedziny zarządzania żywnością w firmie gastro, przedstawi różne aspekty zjawiska „food waste” oraz wskaże na możliwe rozwiązania

Gastronomia, która w wielu przypadkach bazuje na bufetach, traci miliony złotych na nieprecyzyjnym planowaniu ilości serwowanego jedzenia. Poziom strat na bufetach sięga nawet 50%. Średniej wielkości hotel może zaoszczędzić rocznie nawet 1,5 mln zł ograniczając nadprodukcję  – zwraca uwagę Tomasz Szuba, MBA – ekspert, który poprowadzi kolejne spotkanie z cyklu Circle to Innovate.

Czy dużo marnujemy? Ile to kosztuje? Czy można coś z tym zrobić?

OGRANICZANIE MARNOTRAWSTWA ŻYWNOŚCI W GASTRONOMII: JAK TO ZROBIĆ?

CIRTOINNO jak inspirujemy branżę turystyczną
Michał Kwas – Kierownik Projektu – CIRTOINNO – CIRCULAR ECONOMY TOOLS TO SUPPORT INNOVATION IN GREEN AND BLUE TOURISM SMEs 
Nowe trendy w turystyce – Gospodarka Obiegu Zamkniętego (GOZ)
Oferta dla firm branży turystycznej w ramach projektu CIRTOINNO

‘Food waste’ w gastronomii – jak sobie radzimy z tym problemem?
Tomasz Szuba, MBA – ekspert w dziedzinie ograniczania marnotrawstwa żywności‘food waste’ w gastronomii. Stworzył innowacyjny system IT do pomiaru ilości, struktury, przyczyn i wartości nadmiaru jedzenia produkowanego w gastronomii.

Dlaczego marnotrawstwo żywności jest problemem?
Aspekty społeczne/etyczne/środowiskowe i finansowe
Dlaczego wyrzucamy żywność w gastronomii?
Skala zjawiska: przykładowe wyniki w różnych rodzajach hoteli, firm cateringowych i placówkach edukacyjnych.
Opłacalność ograniczania ‘food waste’ – jak to zrobić?
Walka z marnotrawstwem jedzenia na poziomie administracyjnym (UE, ONZ i Polska).
Globalne trendy w gastronomii – w jakim kierunku idzie sektor gastro?

Pytania i odpowiedzi/ podsumowanie spotkania

Kiedy? 10 czerwca 2019 r. godzina 13:00 – 15:00
Gdzie? Agencja Rozwoju Pomorza w Gdańsku, Al. Grunwaldzka 472D, Budynek Olivia Six, 12 piętro w Sali 12.13.

Zgłoszenia: Warunkiem uczestnictwa w spotkaniu jest przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego.

Źródło: Informacja prasowa.

 

One Reply to “Gastronomia bez marnotrawstwa żywności”

  1. vpn ایفون Write more, thats all I have to say. Practically, it would seem as however you relied on the video to make your position. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just putting up films to your web site when you could be

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.