Baltiq Plaza z nagrodą „Budowa Roku 2015”

3 Cze

Spółki: Moderna, jako inwestor i deweloper, oraz Scandiq, jako generalny wykonawca, otrzymały nagrodę II stopnia w konkursie Budowa Roku 2015, za realizację budynku mieszkalno-usługowego Baltiq Plaza. Nagroda przyznana została przez Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa, Główny Urząd Nadzoru Budowlanego oraz Ministerstwo Infrastruktury i Budownictwa.

W 26. edycji konkursu nagrody przyznano w dziesięciu kategoriach. Sąd Konkursowy brał pod uwagę najnowocześniejsze rozwiązania techniczne i technologiczne, funkcjonalność oraz najwyższą jakość materiałów konstrukcyjnych i wykończeniowych.

medal

Wysoka jakość jest wyróżnikiem naszych inwestycji. Budujemy z najlepszych materiałów, wykorzystując innowacyjne techniki i technologie, dbamy o detale. Bazujemy na świetnych projektach, gwarantujących zarówno funkcjonalność, jak i architektoniczną estetykę na najwyższym poziomie. Oddana niedawno do użytku Baltiq Plaza jest dla nas inwestycją szczególnie ważną – z racji jej charakteru i charakteru miejsca, w którym powstała. Cieszy nas, że atuty Baltiq Plazy dostrzegli i nagrodzili eksperci oceniający zgłoszone do konkursu inwestycje – mówi Adam Małaczek, Prezes Zarządu Moderna.

Baltiq Plaza to pierwsza od dziesięcioleci kamienica wybudowana przy kultowej gdyńskiej ulicy Świętojańskiej. Zlokalizowana w samym sercu miasta inwestycja – dwubryłowy budynek połączony eleganckim patio – otwiera Świętojańską w stronę Kamiennej Góry i najważniejszych w ostatnich latach miejskich inwestycji: Gdyńskiej Szkoły Filmowej, nowego placu Grunwaldzkiego oraz kolejki szynowej (również nagrodzonych w konkursie „Budowa Roku 2015”).

bp2
Baltiq Plaza składa się z dwubryłowego budynku połączonego dwiema podziemnymi kondygnacjami. Na poziomie -2 znajduje się wielostanowiskowa hala garażowa, na poziomie -1 – miejsca postojowe oraz lokale usługowe. Na pozostałych kondygnacjach są komfortowe mieszkania, luksusowe apartamenty oraz powierzchnie zaprojektowane z myślą o usługach i biznesie. Plac pomiędzy północną i południową częścią budynku tworzy patio. Architekci zadbali o jego przyjazną aranżację: ławki i zieleń. Na poziomie 0 i -1 zlokalizowane są sklepy i lokale gastronomiczne.

 

Źródło: Informacja prasowa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.