Nowy wymiar zdrowego gotowania!*

18 Lis

Zbilansowana i zdrowa dieta to dziś konieczność, ale i… wyzwanie dla wielu z nas. Szybkie tempo życia, stres i nadmiar obowiązków często sprawiają, że chodzimy na kulinarne kompromisy – nie zawsze z korzyścią dla zdrowia. Tymczasem gotować zdrowo, smacznie i kreatywnie można w bardzo prosty i szybki sposób! Wystarczy do swojej kuchni zaprosić próżniowy blender z funkcją automatycznego gotowania.

Mamy obecnie takie czasy, że czy tego chcemy, czy nie większość dnia spędzamy w domu. Praca na popularnym obecnie home office ma sporo minusów, które już nawet doczekały się wielu śmiesznych memów, ale są przecież i plusy.

Oszczędzamy czas dotąd poświęcany na dojazdy do pracy, inaczej planujemy wyjścia po zakupy – raz na kilka dni zaopatrujemy lodówkę, i mamy możliwość nawet w ciągu dnia pracy upichcić sobie coś pysznego i świeżego na obiad czy kolację.

A jeśli już gotujemy, to stawiamy na jakość naszych posiłków, bo przecież nie ma jak zupka własnej roboty. Możemy też zastanowić się nad tym, by mając wybór jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo. I jak się okazuje nie trzeba spędzać w kuchni kilku godzin, by nasze dania upakowane były wartościami odżywczymi. W ich przygotowaniu może pomóc blender z funkcją automatycznego gotowania, np. ArtMix PRO od Zepter. Szybko i sprawnie przygotujesz z nim pełnowartościowe i smaczne posiłki.

Próżnia – sekret zdrowego gotowania
Dzięki zautomatyzowanej funkcji próżniowej, blender w procesie ekstrakcji pozwala wydobywać z potraw maksymalną ilość składników odżywczych. Przygotowując dania na zimno w ArtMix PRO, zapobiegamy utlenianiu składników, osiągając zdrowy efekt i… jeszcze lepszy, bogatszy smak! Połączenie rewolucyjnego zjawiska próżni z technologią Cyclone Pro gwarantuje zarówno zatrzymanie składników odżywczych w potrawie, jak i jedwabiście gładkie blendowanie dzięki potężnemu silnikowi i systemowi 6 ostrzy z japońskiej stali nierdzewnej.

16 programów – sekret kreatywnego gotowania
ArtMix PRO to prawdziwy profesjonalista w domowej kuchni. 16 automatycznych programów do przygotowywania potraw na gorąco i na zimno dają pewność, że każdy nasz kulinarny pomysł jest do zrealizowania!:) W super cichym ArtMix PRO (wyposażonym w dodatkowy hełm tłumiący dźwięki), można przyrządzić m.in. zupy, koktajle, smoothie, dipy, kremowe ciasta, owsianki z owocami, kompoty, przeciery, dania dla niemowląt, a nawet… mleko roślinne z orzechów i ziaren!

ArtMix PRO nie tylko zdrowo ugotuje i zblenduje ulubione składniki, ale po wszystkim… jeszcze posprząta, dzięki funkcji samooczyszczania.

W tych wyjątkowo trudnych czasach, dbanie o zdrowie i odporność staje się kwestią podstawową. W codziennej profilaktyce i wzmacnianiu organizmu, to właśnie dieta odgrywa kluczową rolę. Liczy się to, jakie składniki kupujemy i w jaki sposób je przyrządzamy. Czy dbamy o to, by potrawy zachowały pełnię wartości odżywczych, witaminy i minerały? Korzystając z Zepter ArtMix PRO możemy mieć absolutną pewność, że domowe posiłki są zdrowe, przygotowane szybko i… automatycznie. A potem rozgrzani i odporni możemy wyjść na nadmorski spacer nawet w najzimniejszy jesienny dzień.

Przykładowy przepis na pyszna zupę na odporność:

ZUPA KREM Z DYNI Z „IMMUNO TWISTEM” (PRZEPIS NA 4 PORCJE)
Zjedz 1 z 4 porcji
Bulion warzywny (domowy) – 500 g (2 x Szklanka)
Cebula – 100 g (1 x Sztuka)
Marchew – 90 g (2 x Sztuka)
Pietruszka, korzeń – 50 g (1 x Sztuka)
Seler korzeniowy – 60 g (1 x Plaster)
Ziemniaki – 140 g (2 x Sztuka)
Imbir – 20 g (4 x Plaster)
Cynamon – 5 g (1 x Łyżeczka)
Dynia – 500 g (2.5 x Porcja)
Mleczko kokosowe (21%) – 80 g (4 x Łyżka)
Orzechy włoskie – 60 g (4 x Łyżka)
Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
Sól biała – 1 g (1 x Szczypta)
Mielona słodka papryka – 5 g (1 x Łyżeczka)
Mielona papryka chili – 1 g (1 x Szczypta)

Czas przygotowania: 30 minut z ArtmixPro:
Wszystkie składniki (oprócz przypraw – te dodajemy na końcu) należy włożyć do
blendera. Następnie ustawić program przeznaczony do przygotowywania zup (18 minut).
Na końcu przystroić łyżeczką mleczka kokosowego oraz orzechami włoskimi.

Inny sposób przyrządzenia :
1. Należy opiec lub podsmażyć cebulę
2. Dodać warzywa do garnka (pokrojone)
3. Dodać imbir w plastrach
4. Zalać bulionem domowym (500 ml)
5. W trakcie gotowania warzyw dynię pokroić w kostkę i dorzucić do bulionu.
6. Należy ją gotować do momentu gdy dynia będzie miękka
7. Zmiksować i doprawić (sól, pieprz, słodka i ostra papryka, cynamon)
8. Na talerzu przystroić mleczkiem kokosowym i orzechami włoskimi

*–Materiał sponsorowany.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.