Baj, baj kilogramy!

24 Wrz

Zamiast śniadania piją czarną kawę, rezygnują z obiadu lub przez tydzień zjadają wyłącznie proteiny. W walce z kilogramami Polki gotowe są na wszystko. O stosowanych dietach bardzo subiektywnie.

Czekoladowa tarta z malinami

22 Wrz

Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Składaja się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i słone (np. z warzywami, grzybami).  Ja dziś prezentuje Wam przepis na czekoladową … Read More »

Pikantne szpinakowe cannelloni

22 Wrz

Cannelloni – włoski makaron wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm. Najczęściej nadziewany jest mięsem mielonym- ja przyrządzam ze szpinakiem, polewam sosem pomidorowym i zapiekam z serem. Sprawdźcie przepis!

Bazylia

19 Wrz

Bazylia – obecnie najpopularniejszy dodatek do potraw w Polsce. Jest gatunkiem jednorocznym. Występuje w ponad 40 odmianach, niektórzy mówią nawet o 60. Ma bardzo aromatyczny zapach. Niezastąpione i najpowszechniejsze zioło kuchni śródziemnomorskiej, szczególnie słonecznej Italii.