Czekoladowa tarta z malinami

22 Wrz

Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Składaja się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i słone (np. z warzywami, grzybami).  Ja dziś prezentuje Wam przepis na czekoladową … Read More »

Pikantne szpinakowe cannelloni

22 Wrz

Cannelloni – włoski makaron wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm. Najczęściej nadziewany jest mięsem mielonym- ja przyrządzam ze szpinakiem, polewam sosem pomidorowym i zapiekam z serem. Sprawdźcie przepis!

Bazylia

19 Wrz

Bazylia – obecnie najpopularniejszy dodatek do potraw w Polsce. Jest gatunkiem jednorocznym. Występuje w ponad 40 odmianach, niektórzy mówią nawet o 60. Ma bardzo aromatyczny zapach. Niezastąpione i najpowszechniejsze zioło kuchni śródziemnomorskiej, szczególnie słonecznej Italii.

Modelki 80+

18 Wrz

Po modelkach „zero”, przyszła era na modelki „plus size”. Teraz na wybiegi wchodzą panie po osiemdziesiątce, których twarze pojawiły się na okładach wiele lat temu. Czy Polacy są w stanie zaakceptować taki kanon piękna?