Spaghetti fattore (wiejskie)

22 Sty
Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Print this page

Dziś do gotowania zapraszam wszystkich miłośników spaghetti.

Potrzebujemy:

– 600 g makaronu spaghetti
– 150 g tuńczyka w oleju
– 4 ząbki czosnku
– 3 łyżki oleju z oliwek
– 1/2 szklanki soku pomidorowego
– 50 g grzybów suszonych
– sól, pieprz

Czas przygotowania: 2 godziny moczenia grzybków + 30 minut na resztę dania
Porcja dla 2 osób

Przygotowanie:

Ugotować makaron spaghetti. Grzybki namoczyć w ciepłej wodzie. Pokroić je na małe kawałeczki i gotować w małej ilości wody, dodać czosnek, sos pomidorowy, jak będzie gotowe – dodać tuńczyka.

Makaron odcedzić i wymieszać z sosem.

Życzę smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.