Przepyszna tradycja. Zielone Jarmarki

8 Mar
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Print this page

Dobra wiadomość dla wszystkich koneserów tradycyjnych potraw i zdrowych produktów – w Galerii Przymorze rozpoczął się właśnie czterodniowy festiwal ekologicznych smaków. Impreza odbywająca się raz w miesiącu regularnie zamienia okolice Zielonej Ściany w przestrzeń pełną kuszących aromatów.

Zielone Jarmarki zostały stworzone z myślą o wszystkich, którzy poszukują naturalnych produktów oraz potraw przygotowanych tradycyjnymi metodami, bez „chemii”, sztucznych dodatków, konserwantów czy polepszaczy smaku. Raz w miesiącu, przez 4 dni – od środy do soboty, wystawcy z różnych regionów oferują odwiedzającym swoje pyszne i zdrowe specjały.

Tym razem wśród produktów skosztować i zakupić będzie można:
– klasztorne smaki, czyli m.in. kiszone warzywa, suszone wędliny,
– wędliny staropolskie, w tym pachnące kiełbasy, szynki czy schaby,
– chleby wypiekane bez drożdży, na naturalnym zakwasie,
– sery górskie – oscypki i sery wykonywane z mleka mieszanego (na miejscu jest grill, więc można zamówić wersję na ciepło z żurawiną),
– miody w różnych rodzajach, które nie były poddawane obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują swoją aktywność biologiczną, oraz pyłek kwiatowy czy propolis,
– przyprawy i zioła z całego świata, mieszanki do marynat,
– wyroby z gęsi,
– a także przepiękne rękodzieło ze stali chirurgicznej.

Tym razem stoiska zlokalizowane będą w nieco innej lokalizacji niż zazwyczaj. Wystawcy zaprezentują swoje produkty w pobliżu wejścia głównego, od strony parkingu naziemnego.

Jarmarki potrwają do 11.03.2017 (sobota). Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.

Źródło: Informacja prasowa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.