Pikle z curry i chilli

19 Wrz

Wspaniały przepis na pikle! Ja jestem nim zafascynowana. Polecam!

Składniki:
– 1 paczka curry
– 1 litr wody
– ¾ szklanki octu (można troszkę więcej jak ktoś woli bardziej kwaskowate)
– 1,5 łyżki soli
– 0,5 szklanki cukru
– 3 kg ogórków
– 1/2 łyżeczki kolendry
– gorczyca
– 1 papryczkę małą chilli na 1 słoik

Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:
Wodę, ocet, curry i sól umieścić w garnku i zagotować. Do słoików wsypać: łyżeczkę gorczycy, kolendrę oraz papryczkę chilli. Ogórki obrać, pokroić w ósemki, wykroić miąższ, zalać gorącą zalewą.

Pasteryzować od momentu zagotowania wody 2-3 minuty, po ugotowaniu odwrócić do góry dnem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.