Marchewkowe warsztaty na jesienną nudę (konkurs)

14 Lis
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Print this page

Można w nieskończoność poszukiwać diety cud, ciągle eksperymentować ze sposobem odżywiania, wciąż słuchać dobrych rad z kolorowych gazet nie zauważając, że zmieniają się tak szybko jak trendy w światowej modzie. Szczególnie w ostatnim czasie poszukujemy przepisu na idealną sylwetkę i świetne zdrowie.

Autorki projektu Marchewka-Rewolucja podsuwają nam propozycję, która jest opozycyjną do tej, którą nas faszerują media pod wpływem „fitnesowego boomu”.

Marchewkowy projekt zachęca nas do powrotu do tradycyjnych, lokalnych i sezonowych smaków, które doskonale znają wasze prababcie i wszystkie babcie tego świata. Marchewkowe Warsztaty są propozycją autorek projektu Marchewka-Rewolucja, który skoncentrowany jest na promowaniu prostego, zdrowego i zielonego gotowania, zgodnego z naturą.

Co będzie się działo na Marchewkowych Warsztatach? Na początek autorki proponują na początek tajemniczo brzmiący WARSZTAT – Z. S. R. R.

Mowa tu o czterech, prostych. zasadach naturalnego żywienia, których skrót da się zapisać jako Z. S. R. R.! Co kryje się pod poszczególnymi literkami? Historie o prawdziwej nieprzetworzonej żywności, o tym dlaczego Matka Natura karmi nas sezonowo, dlaczego produkty regionalne mają większą moc sprawczą gdy chodzi o nasze zdrowie i że nasze żołądki uwielbiają rutynę.

 

WARSZTAT – PIECZENIE CHLEBA I CIAST NA ZAKWASIE
W programie warsztatów – od ziarenka do bochenka, czyli słów kilka o: zbożach – z których możemy pozyskać mąkę, o ich właściwościach, mące – o TYPach mąki – od białej do razowej, zakwasie – o jego właściwościach i szerokim zastosowaniu w naszej kuchni. Dodatkowo uczestnic poznają najprostszy przepis na chleb czyli: mąka + woda + zakwas + sól = chleb,
oraz kilka innych wariantów!

Najbliższy termin: 30 listopada sobota, godz. 13.00
Koszt: 85 zł lub 65 zł gdy zapiszesz się i opłacisz warsztat na 5 dni przed terminem.

WARSZTAT – ZUPY SEZONOWE
Ten warsztat jest przeznaczony dla wszystkich zainteresowanych gotowaniem sezonowych i codziennych zup ( przepisy są rozpisane według zasady 5 Przemian). Sztuka gotowania bez kostki rosołowej i ziarenek smaku, ale za to z całym bogactwem ziół i naturalnych przypraw. W warsztatowym menu znajdą się 4 jesienne zupy.

Najbliższy termin: 23 listopada | sobota godz. 13.00
Koszt: 110 zł lub 85 zł gdy zapiszesz się i opłacisz warsztat na 5 dni przed terminem.

WARSZTAT – ŻYWNOŚĆ PROBIOTYCZNA – czyli wariacje na temat produktów ukiszonych!
Krótki wstęp teoretyczny i dużo wspólnego gotowani. Nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu (fermentacji mlekowej) można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka. Produkty takie są bogate w dobre kultury bakterii.
Najbliższy termin: 24 listopada | niedziela, godz. 11.00
Koszt: 110 zł lub 85 zł gdy zapiszesz się i opłacisz warsztat na 5 dni przed terminem.

Zgłoszenia: Małgorzata Meller, tel. 506 023 906, mmeller@tlen.pl,
A wiecej informacji znajdziecie na stronach:
www.facebook.com/marchewkowarewolucja
www.marchewka-rewolucja.pl

UWAGA: KONKURS! Odpowiedz na proste pytanie konkursowe i wygraj zaproszenie na warsztaty z pieczenia chleba!

Rozszyfruj skrót Z.S.R.R.

Odpowiedzi przesyłajcie na adres konkursy@my3miasto.pl do czwartku (28 listopada) do godziny 12.00. W temacie wiadomości należy wpisać KONKURS MY3MIASTO.PL – WARSZTAT.
Pamiętajcie o zapoznaniu się z regulaminem oraz dopisaniu swojego adresu e-mail i telefonu kontaktowego, który pozwoli nam szybciej skontaktować się ze zwycięzcą. Nagrodzony zostanie autor najszybciej nadesłanej odpowiedzi.

REGULAMIN KONKURSU

1. Aby wziąć udział w konkursie musisz być fanem my3miasto.pl na Facebooku.

2. Konkurs trwa do 28 listopada, do godziny 12:00.

3. Konkurs jest prowadzony za pomocą wysyłki e-mailem odpowiedzi na zadane pytania.

4. Konkurs nie jest organizowany, wspierany ani sponsorowany przez serwis facebook.com.

One Reply to “Marchewkowe warsztaty na jesienną nudę (konkurs)”

  1. Swietny program warsztatów! W szczególności pieczenie chleba, tak zapomniana sztuka w dzisiejszych czsach. Nie mówiąc już co dostajemy w sklepach…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.